ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΤΗΣΙΑ

Με τη δημιουργία αυτού του δικτυακού τόπου φιλοδοξούμε να σας έχουμε πάντα ενήμερους για τις υπηρεσίες τη φιλοσοφία και το εκπαιδευτικό - παιδαγωγικό πρόγραμμα του παιδικού σταθμού και Κέντρου Προσχολική Αγωγής μας.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός Baby Smile ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1991. Είναι ένα σύγχρονο βρεφικό και νηπιακό κέντρο για παιδιά 3 μηνών έως και 6 χρονών.

Το οικογενειακό περιβάλλον, η μεγάλη εμπειρία, η αγάπη, η στοργή και η φροντίδα, η συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό, οι ασφαλείς και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, περιβάλλουν την ιδέα που ονομάσαμε Baby Smile.

Ο παιδικός μας σταθμός εξυπηρετεί την Κυψέλη, τα Πατήσια, το Γκύζη και το Γαλάτσι

Ο παιδικός σταθμός μας καλύπτει τις περιοχές: ΚΥΨΕΛΗ | ΓΑΛΑΤΣΙ | ΠΑΤΗΣΙΑ | ΓΚΥΖΗ

Τα Πατήσια είναι περιοχή της Αθήνας. Εκτείνονται από 3,5 ως 5 περίπου χιλιόμετρα βόρεια του ιστορικού κέντρου. Υπάγονται απευθείας στον Δήμο Αθηναίων, του οποίου κατέχουν το βόρειο άκρο. Παλαιότερα, τα Πατήσια ήταν εξοχική περιοχή εκτός των ορίων της πρωτεύουσας και τόπος μικρών εκδρομών για τους Αθηναίους του 19ου αιώνα. Χαρακτηριστικά, στην απογραφή του 1879 είχαν 847 μόνιμους κατοίκους.[1]. Σήμερα τα Πατήσια είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή, αναπόσπαστο τμήμα του κεντρικού αστικού συγκροτήματος της Αθήνας. Η περιοχή διακρίνεται σε Άνω Πατήσια και Κάτω Πατήσια, όπως φαίνεται και από τα ονόματα των εκεί σταθμών του ηλεκτρικού στην γραμμή 1 του Μετρό της Αθήνας. Τα Πατήσια έδωσαν το όνομά τους σε μία από τις μεγάλες οδικές αρτηρίες της Αθήνας, την οδό Πατησίων (επίσημα ονομάζεται 28ης Οκτωβρίου από την διασταύρωση με την οδό Πανεπιστημίου μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Αγίου Μελετίου).

ΠΗΓΗ: Wikipedia - ΠΑΤΗΣΙΑ.