ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙ

Με τη δημιουργία αυτού του δικτυακού τόπου φιλοδοξούμε να σας έχουμε πάντα ενήμερους για τις υπηρεσίες τη φιλοσοφία και το εκπαιδευτικό - παιδαγωγικό πρόγραμμα του παιδικού σταθμού και Κέντρου Προσχολική Αγωγής μας.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός Baby Smile ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1991. Είναι ένα σύγχρονο βρεφικό και νηπιακό κέντρο για παιδιά 3 μηνών έως και 6 χρονών.

Το οικογενειακό περιβάλλον, η μεγάλη εμπειρία, η αγάπη, η στοργή και η φροντίδα, η συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό, οι ασφαλείς και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, περιβάλλουν την ιδέα που ονομάσαμε Baby Smile.

Ο παιδικός μας σταθμός εξυπηρετεί την Κυψέλη, τα Πατήσια, το Γκύζη και το Γαλάτσι

Ο παιδικός σταθμός μας καλύπτει τις περιοχές: ΚΥΨΕΛΗ | ΓΑΛΑΤΣΙ | ΠΑΤΗΣΙΑ | ΓΚΥΖΗ

Έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις για την προέλευση του ονόματος Γαλάτσι αλλά σύμφωνα με την επικρατέστερη, το 1851 ο Συμεών Γαλάκης αγόρασε με συμβολαιογραφική πράξη στρέμματα γύρω από τον ναό της Αγίας Γλυκερίας. Κατά τον τσιτακισμό της προφοράς των Αθηναίων που πρόφεραν το κ και το τ ως τσ, το επώνυμο "Γαλάκης" προφερόταν ως "Γαλάτσης", με αποτέλεσμα η περιοχή της Αγίας Γλυκερίας να αναφέρεται ως "η περιοχή του Γαλάτση" και τελικά ολόκληρη η περιοχή να πάρει το όνομα "Γαλάτσι". Μια λιγότερο λογικοφανής θεωρία είναι αυτή που αναφέρει ο Θεόδωρος Γκούντερα, φιλόλογος, που γράφει ότι τσοπάνηδες της περιοχής γύριζαν και φώναζαν: "Γάλα - γάλα - φρέσκο γαλατάκι", οπότε η ονομασία του Γαλατσίου προέρχεται από τη λέξη "γάλα". Ιστορικά δεν αποδεικνύεται καμία σχέση του Γαλατσίου με την πόλη Γκαλάτσι της Ρουμανίας, όπου πρόκειται για απλή ομοηχία.

Στο Γαλάτσι λειτουργούν 6 Γυμνάσια (1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο και 6ο) και 4 Γενικά Λύκεια (1ο, 2ο, 3ο και 4ο)

ΠΗΓΗ: Wikipedia - ΓΑΛΑΤΣΙ.